Nieuws

januari 2019 - Slapen kun je leren!

De praktijk is sinds december 2018 aangesloten bij “Slaapslim”. Want: Slapen kun je leren! Mensen met slaapproblemen kunnen heel gericht behandeld worden voor deze problematiek. Hierbij kan gedacht worden aan:
Moeite met inslapen
Regelmatig wakker worden
Moeite om `s nachts weer in te slapen na te zijn wakker geworden
Te vroeg wakker worden en niet meer inslapen
Slaperigheid en overdag moe zijn

Bij de behandeling kan, indien gewenst, gebruik gemaakt worden van E-health voor ondersteunend materiaal, zoals informatie over slapen en slaapproblemen, opdrachten en oefeningen. Voor meer informatie kunt u kijken op de website van Slaapslim: www.slaapslim.nu

Vragen? Neem gerust contact op met de praktijk: tel: 0547-260142 of info@olistica.nl.


september 2018 - Een nieuwe werkplek

Per 5 september 2018 is de praktijk ook te vinden in Wierden. Op de woensdagmiddag ga ik werken bij fysiotherapie “Breshamer” in Wierden. Hier ga ik voornamelijk psychosomatiek therapie geven, een aanvulling op de al bestaande specialisaties in deze praktijk. Meer weten over de praktijk? Kijk op www.fysiobreshamer.nl.

Voor afspraken kunt u bellen naar: 0547-260142 of mailen naar info@olistica.nl.


mei 2018 - Privacy wetgeving

De praktijk voldoet aan de nieuwe privacy wetgeving. Wilt u precies weten hoe er in de praktijk wordt omgegaan met uw persoonlijke gegevens? Kijk dan onder “privacy reglement”.


oktober 2017: Cursus duizeligheid

Ik heb de basisdag “duizeligheid” gevolgd bij het” kenniscentrum Duizeligheid” in Apeldoorn. Duizeligheid is een hinderlijke klacht die kan leiden tot vermindering van kwaliteit van leven en werkverzuim. Duizeligheid is één van de meest voorkomende klachten waarmee 75-plussers bij huisartsen komen, het verhoogt het valrisico aanmerkelijk. De laatste decennia is duidelijk geworden dat veel vormen van duizeligheid heel goed te behandelen zijn. Meer weten: www.kenniscentrumduizeligheid.nl Wilt u meer informatie over de behandeling of heeft u andere vragen? Neem gerust contact op met de praktijk.


september 2017 - Geslaagd voor mijn Bachelor Oefentherapie aan de Hogeschool van Amsterdam!

Diploma uitreiking - Bachelor Oefentherapie aan de Hogeschool van Amsterdam

Diploma ondertekenen - Bachelor Oefentherapie aan de Hogeschool van Amsterdam


9 november 2016 - Officiële opening van het Gezondheidscentrum in Enter

Op 25 november 2016 vindt de officiële opening plaats van het Gezondheidscentrum Dorpsplein in Enter. Er is van 16.00 uur tot 19.00 uur openhuis, waarvoor u van harte wordt uitgenodigd!


24 mei 2016 - Gezondheidscentrum Enter is verhuisd

Het Gezondheidscentrum in Enter is inmiddels verhuisd naar het Dorpsplein 1 in Enter. Het oude gebouw van de Rabobank is geheel verbouwd. Dokter Waardenburg is er gevestigd, een klein deel is nog Rabobank en het overige gedeelte is gezondheidscentrum geworden, wat nu geleid wordt door Annemarie Altena. Zij heeft het stokje overgenomen van Ruud de Back en Janos Nagy, die inmiddels afscheid hebben genomen. Er moet nog het één en ander gebeuren in het gebouw, maar langzamerhand begint het vorm te krijgen!


18 januari 2016 - Impressiefilmpje van de praktijk en de therapie!

Er is een impressiefilmpje gemaakt van de praktijk en de therapie. Door op onderstaande link te klikken kunt u het filmpje bekijken:
Impressiefilmpje op Youtube


november 2015 - De praktijk heeft zich aangesloten bij het SOLKNET!

SOLK staat voor Somatisch (lichamelijk) Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten. Dit zijn lichamelijke klachten zoals vermoeidheid, pijn, slaapproblemen, duizeligheid, benauwdheid of spanningshoofdpijn, waarvoor geen medische oorzaak wordt gevonden. Wilt u hier meer over weten, neemt u dan telefonisch contact op.


26 februari 2014 - Nieuwe borden geplaatst!

Bij de praktijk aan de Sternstraat 1 in Goor zijn nieuwe borden geplaatst. Vanaf de weg zijn de borden voor oefentherapeut Cesar en Psychosomatiek duidelijk zichtbaar. Praktijk Oefentherapie Cesar Goor


26 februari 2014 - De flyers van Olistica zijn verstuurd.

De flyers zijn verspreid. Is het tijd om aan u zelf te sleutelen? Neem gerust contact op voor meer informatie. Lees meer....


1 februari 2014 - Het effect van stressortherapie door psychosomatische therapeuten bij patiënten met SOLK

Somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten (SOLK) vormen een ernstig en omvangrijk probleem in de gezondheidszorg en in de maatschappij. SOLK wordt gedefinieerd als lichamelijke klachten die langer dan enkele weken duren en waarbij na adequaat medisch onderzoek geen somatische aandoening wordt gevonden die de klacht voldoende verklaart. Lees meer....


6 november 2012 - Beweegprogramma`s in het Gezondheidscentrum in Enter

Bij het Gezondheidscentrum aan de M. Samuelstraat kunt u terecht voor persoonlijke beweegprogramma`s met een multidisciplinaire aanpak.

U kunt deelnemen aan beweegprogramma`s voor:
- Diabetes Mellites type II
- COPD
- Cardio Vasculair Risico
- Chronische rugklachten
- Osteoporose
- Artrose van heup of knie

Tijdens het 6 maanden durende programma wordt u persoonlijk begeleid door Gerallien Vollenbroek: fysiotherapeut, Reino van Straaten: (psychosomatisch) oefentherapeute en Karin ter Halle: diëtist. Zij gaan samen met u aan de slag met onder andere:
- Het vergroten van uw kracht en uithoudingsvermogen
- Het verbeteren van uw ademhalingstechniek en ontspanningsvaardigheden
- Het verbeteren van uw eetgewoonten en uw voedingstoestand

Het programma wordt veelal vergoed door uw zorgverzekeraar. Bekijk hiervoor de polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar om uw vergoeding te bepalen.

Voor meer informatie en aanmelding kunt u contact opnemen met het Gezondheidscentrum, telefoonnummer: 0547-381781. E-mailadres: info@gezondheidscentrum-enter.nl.


17 januari 2012 - Assertiviteit binnen de psychosomatiek therapie

Inmiddels heb ik het cursusweekeind assertiviteit gehad. Een inspirerende, boeiende en motiverende cursus. Ik zit boordevol ideeën voor de komende tijd…. (te denken aan workshops of groepslessen).
Assertief zijn is een breed begrip. Hierbij kunt u denken aan uw grenzen stellen, opkomen voor u zelf, bewustzijn van uw eigen behoeftes en hier ook aan voldoen!, eigen keuzes maken, uiten van emoties, enz. Door niet te voldoen aan voorgaande, omdat u zich er bijvoorbeeld niet bewust van bent, bouwt u spanning op. Door hier inzicht in te krijgen en bewustwording, kan er al veel veranderen aan uw gedrag, manier van denken en aan uw gevoel. Lichamelijke oefeningen bieden hierin een hele goede ondersteuning. Dit noemen we “lichaamswerk”. De kracht van de psychosomatiek zit hem ook in de combinatie van therapeutische gesprekken, cognitieve gedragstherapie en therapeutisch lichaamswerk.
Lichaamswerk roept energie op, zet u in uw eigen kracht en maakt u bewust van uw lichaam, waardoor u beter het lichaam gaat voelen. (luisteren naar het lichaam). Uit het hoofd, in het lijf. Uw zelfbeeld wordt positief, waardoor u meer zelfvertrouwen krijgt en assertiever wordt.
Uiteraard komt er meer bij kijken dan hoe eenvoudig het hier beschreven staat. Maar wilt u de uitdaging met u zelf aan? Volg uw behoefte, wees assertief en neem NU contact op via telefoon of mail!


5 januari 2012 - Cursus “assertiviteit binnen de psychosomatiek”.

Op 14 en 15 januari 2012 ga ik een cursus volgen. Dit is de cursus: “assertiviteit binnen de psychosomatiek”.
Er blijkt namelijk uit resultaten van het praktijkonderzoek Psychosomatische Oefentherapie, dat veel mensen te weinig assertiviteit tonen, zichzelf forceren of roofbouw plegen. Deze gedragsvormen staan in de top 3 van disfunctioneel gedrag.
In de top 3 van disfunctionele emoties staan; ingehouden boosheid, faalangst, een overmatig verantwoordelijkheidsgevoel en weinig zelfvertrouwen. Binnen de psychosomatische behandeling is sub- of over assertiviteit vaak onderdeel van het probleem dat tot lichamelijke klachten leidt.
In de training ga ik, als cursist, op een ervaringsgerichte manier aan de slag met assertiviteit. Daarnaast krijgen ik onderbouwing in theorie, lichaamswerk en gespreksvoering om assertiviteit in de behandelingen vorm te geven.
(bron: cursusaanbod praktijk de Spreng)


4 januari 2012 - Website live!

Op 4 januari 2012 is mijn nieuwe website gelanceerd!